Nem tudok az Íz-landra képet tölteni jelenleg. Egyébként nem is baj, mert az eredeti recept aludttejet ír elő.
Ma már képtelenség aludttejet készíteni a forgalomban lévő tejekből. Illetőleg lehet, ha az ember beoltja joghurt-kultúrával, de akkor már egyszerűbb megvenni.
3 fajta savanyított tejtermék kombinálásával kíséreltem meg elérni az aludttej ízét, amire én még jól emlékszem és arra is, hogy imádtuk egy-egy melegebb napon, lehűtve. 🙂
25 dkg mandulás kekszet ledaráltam és hozzáadtam 12,5 dkg olvasztott vajat. Ezt a puha keveréket lenyomkodtam a forma aljára.
4,5 dl natúr joghurtot, 3 dl görög joghurtot, 2,5 dl alacsony zsírtartalmú tejfölt vegyítettem, ehhez 2 zacskó instant zselatint /az eredeti recept lapzselatinnal dolgozik / kevertem, majd a 20 dkg finomítatlan nádcukrot is. /eredetiben 20 dkg sima porcukor szerepel/
A keksztalpra öntöttem és 12 órát a hőtőben felejtettem.
Ennyi idő után szépen összeáll, szeletelhető.
1/2 alaposan megmosott narancs szálasan lehámozott héját 1 dl vízben 1 ek nádcukorral megfőztem.
A kész tortára került, csoki kockákkal.
Kommentek