Ez most komoly..zamat katarzis

Dédi konyhája – őszibarackos karaj, Jasmin rizzsel

 

 

 

A karajt megszabadítjuk minden zsiradéktól, hártyától, kiklopfoljuk enyhén, majd leheletnyi forró olajban, serpenyőben megkapatjuk. sütés közben sózzuk, borsot tekerünk rá, fokhagymaport szórunk rá.

Áthelyezzük tepsibe, a sütés közben keletkező szaftot aláöntjük. Ráfektetünk mindegyik szeletre egy fél őszibarackot /befőtt nagyon megfelel/, a léből is öntünk alá kb 1 dl és középmeleg sütőben 40 percig pároljuk. Lekapcsoljuk a gázt, 1-1 sajt szeletet helyezünk mindegyik húsra, majd visszatoljuk. Még bőven van bent annyi hő, hogy a sajt ráolvadjon.

Főtt Jasmin rizs ágyra fektetjük.

Gyakorlatilag úgy fest, mintha tükörtojás borítaná, tehát Holstein módon készült volna, így  meglepetés éri azt, akit kínálunk vele.

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!