Ez most komoly..zamat katarzis

Testkontroll magyarul – Húsleves extra zöldségekkel

Ebből a levesből ragyogóan látszik, hogyan tudjuk a hagyományos ízeket /lásd Dédi konyhája/ ötvözni akár a testkontrollal is.

Mivel tegnap karaj volt, ezért úgy fejtettem le a húst a csontról, hogy bőven hagytam rajta a mai leveskéhez.

Szokásos módon kezdünk neki, vagyis hideg vízben feltesszük forrni a nagyon húsos csontot. A képződött habot leszedjük, mérsékeljük a lángot, a gyöngyözve forrás állapotig.

Teszünk bele 1 fej hámozott vöröshagymát, 1-2 gerezd hámozott fokhagymát, 1 megmosott paradicsomot és 1 paprikát.  Az új zöldségeket lekapargatjuk, hasáboljuk, fehérrépáról a petrezselymet félretesszük. Ekkor már sózhatunk, szórhatunk bele egész bors szemeket. 30 dkg gombát megmosunk, elfelezzük, hozzáadjuk.

Megtisztítunk 1/2 kg friss zöldborsót.  Ha ezzel kész vagyunk, kidobálhatjuk a hagymát, fokhagymát, paradicsomot, paprikát a levesből.

Hozzáadjunk a borsót és egy késhegynyi sáfrányt.

Összességében 1,5-2 óra alatt fő minden puhára, ekkor szórjuk meg a félretett, apróra vágott petrezselyemmel.

Testkontrollnál a rengeteg zöldségre lét merünk és lefejtjük a csontról a húst, azt is a tányérra tesszük vagy a húst külön tormával, ki hogy szereti.

A család többi tagjának főzzünk ki hozzá tésztát, le ne maradjanak a jóról.

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!