Ebből a levesből ragyogóan látszik, hogyan tudjuk a hagyományos ízeket /lásd Dédi konyhája/ ötvözni akár a testkontrollal is.
Mivel tegnap karaj volt, ezért úgy fejtettem le a húst a csontról, hogy bőven hagytam rajta a mai leveskéhez.
Szokásos módon kezdünk neki, vagyis hideg vízben feltesszük forrni a nagyon húsos csontot. A képződött habot leszedjük, mérsékeljük a lángot, a gyöngyözve forrás állapotig.
Teszünk bele 1 fej hámozott vöröshagymát, 1-2 gerezd hámozott fokhagymát, 1 megmosott paradicsomot és 1 paprikát. Az új zöldségeket lekapargatjuk, hasáboljuk, fehérrépáról a petrezselymet félretesszük. Ekkor már sózhatunk, szórhatunk bele egész bors szemeket. 30 dkg gombát megmosunk, elfelezzük, hozzáadjuk.
Megtisztítunk 1/2 kg friss zöldborsót. Ha ezzel kész vagyunk, kidobálhatjuk a hagymát, fokhagymát, paradicsomot, paprikát a levesből.
Hozzáadjunk a borsót és egy késhegynyi sáfrányt.
Összességében 1,5-2 óra alatt fő minden puhára, ekkor szórjuk meg a félretett, apróra vágott petrezselyemmel.
Testkontrollnál a rengeteg zöldségre lét merünk és lefejtjük a csontról a húst, azt is a tányérra tesszük vagy a húst külön tormával, ki hogy szereti.
A család többi tagjának főzzünk ki hozzá tésztát, le ne maradjanak a jóról.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: