Ez most komoly..zamat katarzis

Gyógy-és fűszernövényeink 4.

Ma három olyan csodálatos fűszerünket mutatom be, amelyeknek számtalan kiváló hatását és egyetlen káros tulajdonságát sem ismeri a táplálkozástudomány.  /egyébként, amiket leírok nektek ebben a témában, az mind leellenőrizhető az MTA Élelmiszertudományi tanszékén, ez fog vonatkozni a vitaminokra is, amiknek majd bemutatom a hatását, bemutatom, mit mivel ne szedjünk együtt, mit ne szedjünk nagyobb mennyiségben… Tovább »

Gyógy-és fűszernövényeink 3.

Sáfrány.……. használjuk levesekbe, húsokhoz, színezhetünk vele édességet, tésztákat, sajtokat. Nyugtató, görcsoldó, étvágyjavító /ezért diétás ételekbe ne használjuk/. Viszont nagyobb mennyiségben mérgező. Talán szerencsére aranyárban mérik, grammra, így kicsi az esély, hogy túl sokat fogyasztunk belőle. Helyettesíthetjük sáfrányos szeklicével, itt a virágszirmot használjuk, nem a bibét, mint a sáfránynál.   Nincs  mérgező hatása. Azonban szintén étvágyfokozó,… Tovább »

Gyógy-és fűszernövényeink 2.

Izsóp….. mártásokhoz, salátákhoz használjuk, de előregyártott páclevekhez és öntetekhez is hozzáadják. Alapvetően görcsoldó, köptető, gyulladásgátló a növény virágzó hajtása. Érdemes mértékkel adagolni, mert vérnyomásnövekedést és farkasétvágyat okoz. Szerecsendió…….levesekbe, krémekbe, mártásokba és pürékbe tesszük.  Gyomorerősítő, ezért a svédcseppek egyik alkotóeleme is. Gyermekek elől zárjuk el, magunk is csak egy-egy reszelésnyit tegyünk az ételeinkbe, mert nagyobb adagban… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!