Ez most komoly..zamat katarzis

Dédi konyhája-babgulyás

1 kg marhalábszárból a szokott módon pörköltet készítük. /2 fej apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre párolunk, 1 mk. köménymagot mellédobunk, kicsit sózzuk. A kockára vágott husit beletesszük, hevítjük, pörköljük, amíg a levét el nem fövi. Ekkor újabb sózás, borsozás, 1 mk. majoranna és pirospaprika örlemény kerül bele, továbbá 2 gerezd zúzott fokhagyma,  paprika, paradicsom. Annyi… Tovább »

Dédi konyhája- Dédike szilvás csirkemell szeletje, 2 féle sajttal

Személyenként kb. 15-18 dkg-os csirkemell szelet, fokhagymás fűszersóval bedörzsölve Kivajazott sütőedénybe fektetjük, ráhelyezzük bőségesen a kimagozott, felezett szilvákat, a befőtt levének felét aláöntjük. Először mérsékelt lángon pároljuk a sütőben, megközelítőleg fél órán keresztül, majd ráerősítünk a hőmérsékletre, amíg elpárolog a folyadék. Az utolsó 2 percben a szilvás húsokra rakosgatjuk a sajtokat. Mivel a füstölt sajt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!