Ez most komoly..zamat katarzis

Dédi gyömölcslevese

1,5 liter vízbe szórunk pár szem egész fahéjat, pár szem szegfűszeget, néhány citromhéj csíkot, kb. 10 dkg barna nádcukrot. Lefedve forraljuk. Közben előkészítjük a gyümölcsöket, ami  összességében k. 1,5 kg. Szilvát megmossuk, felezzük, kimagozzuk. Őszibarackról lehúzzuk a héját, leöblítjük, cikkekre vágjuk. A forrást mérsékeljük, szűrőkanállal kiszedjük a fűszereket /kb. 10 percig rotyogtak/, beletesszük a szilvát,… Tovább »

Dédi konyhája – őszibarackos karaj, Jasmin rizzsel

      A karajt megszabadítjuk minden zsiradéktól, hártyától, kiklopfoljuk enyhén, majd leheletnyi forró olajban, serpenyőben megkapatjuk. sütés közben sózzuk, borsot tekerünk rá, fokhagymaport szórunk rá. Áthelyezzük tepsibe, a sütés közben keletkező szaftot aláöntjük. Ráfektetünk mindegyik szeletre egy fél őszibarackot /befőtt nagyon megfelel/, a léből is öntünk alá kb 1 dl és középmeleg sütőben 40… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!