Elronthatatlan, 5 perc munka, a többit a sütő végzi.
3 egész tojást egy csipet sóval kissé felverünk, hozzáadunk egy nagy doboz -330 gramm- görög joghurtot, ezzel is keverjük, majd a joghurtos dobozt mérceként /továbbiakban bögre/ használjuk.
Beleöntünk 1/2 bögre étolajat, kissé összekavarjuk, 1 és fél zacskó sütőport, 1 vanília kikapart belsejét, 1 mk. őrölt fahéjat, 1 bögre porcukrot. Kézi habverővel vegyítjük.
Jöhet 1 bögre sima és 1 bögre rétesliszt, kb. 10 dkg kandírozott narancshéj.
Simára keverjük és kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntjük. /a massza híg, kb. egy kemény nokedli tésztájára kell hasonlítania/.
A tetejére igazítjuk a megmosott, száráról lehúzott, porcukorban meghempergetett, kb, 40 dkg ribizlit.
Előmelegített sütőben, nagyon mérsékelt lángon 40-50 perc alatt, tűpróbáig sütjük.
A ribizli,málna arany árban. Na nesze egyűnk gyűmit.
Kivéve, ha Dédi Görög volt. 😀 Egyébként, nem biztos, hogy az én Dédim, lehet a gyerekemé is.
Dédi receptje nem lehet mivel akkor még nem ismereték a joghurtot.csak az aludt tejet.
A francba most van a ribizliszezon, én meg már 3 hete lefagyasztottam.