Ez most komoly..zamat katarzis

Dédi konyhája – Joghurtos-ribizlis-bögrés

Elronthatatlan, 5 perc munka, a többit a sütő végzi.

3 egész tojást egy csipet sóval kissé felverünk, hozzáadunk egy nagy doboz -330 gramm- görög joghurtot, ezzel is keverjük, majd a joghurtos dobozt mérceként /továbbiakban bögre/ használjuk.

Beleöntünk 1/2 bögre étolajat, kissé összekavarjuk, 1 és fél zacskó sütőport, 1 vanília kikapart belsejét, 1 mk. őrölt fahéjat, 1 bögre porcukrot. Kézi habverővel vegyítjük.

Jöhet 1 bögre sima  és 1 bögre rétesliszt, kb. 10 dkg kandírozott narancshéj.

Simára keverjük és kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntjük. /a massza híg, kb. egy kemény nokedli tésztájára kell hasonlítania/.

A tetejére igazítjuk a megmosott,   száráról lehúzott, porcukorban meghempergetett, kb, 40 dkg ribizlit.

Előmelegített sütőben, nagyon mérsékelt lángon 40-50 perc alatt, tűpróbáig sütjük.

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szürti János says: (előzmény @Virág Kas)

    A ribizli,málna arany árban. Na nesze egyűnk gyűmit.

  2. Gyöngyi Groza-Kovács says: (előzmény @József Gelencser)

    Kivéve, ha Dédi Görög volt. 😀 Egyébként, nem biztos, hogy az én Dédim, lehet a gyerekemé is.

  3. József Gelencser says:

    Dédi receptje nem lehet mivel akkor még nem ismereték a joghurtot.csak az aludt tejet.

  4. Virág Kas says:

    A francba most van a ribizliszezon, én meg már 3 hete lefagyasztottam.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!